Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272930   

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

2016. június 23.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya "Tudnivalók a nyári diákmunkáról (2016)" címmel készített összefoglalót mindkét fél - foglalkoztatók és foglalkoztatottak - tájékoztatása érdekében.

Győriek látogatása a kamarában

2016. június 21.

A közelmúltban a Győri Kereskedelmi és Iparkamara részéről tettek szakmai látogatást kamaránknál a győri Ipari Tagozat tagjai és elnöke, Miklósy Lajos.  A tizenhárom fős delegáció számára Nagyné Varga Katalin főtitkár asszony mutatta be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységét, majd ezt követően kétnapos kulturális program keretében ismerhették meg a környék és megye nevezetességeit a vendégek. 

Belga nagyköveti látogatás a kamarában

2016. június 17.

2016. június 16-án Nyíregyházára, illetve kamaránkba látogatott Marie-France André, a Belga Királyság Magyarországi Nagykövete, valamint Dr. Nagy Béla, a Belga Nagykövetség Flamand Kereskedelmi Tanácsosa. A vendégeket Pekó László – a kamara elnöke – és Nagyné Varga Katalin főtitkár asszony fogadta.

Nyíregyházán is elstartolt a Modern Vállalkozások Programja!

2016. június 16.

A programnak nagy jelentősége van, hiszen a megyei mikro-, kis- és középvállalkozások digitalizációs eszközökkel - szoftverekkel, hardverekkel, módszerekkel - való ellátottsága segítheti versenyképességüket, hatékonyabb működésüket. A projekt Szabolcs megyei nyitórendezvényére június 15-én került sor Nyíregyházán, ahol több mint 110  érdeklődő vállalkozó  vett részt. 

Tájékoztató anyag az Uniós Vámkódexről

2016. június 7.

A DG TAXUD elkészítette az Uniós Vámkódex áttekintéséről szóló elektronikus tananyag magyar nyelvű verzióját, amely elérhető a NAV Képzési, Egészségügyi és Kultúrális Intézete e-learning keretrendszerében.

Változások a pénztárgép használatának szabályozásában

2016. június 1.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai előadást és konzultációt szervez 2016. június 09-én, melynek címe: Változások a pénztárgép használatának szabályozásában.

 

 

Okostelefonos támogatást kap az építőipar

2016. május 25.

Már letölthető az elektronikus építési napló androidos mobilokra fejlesztett változata. Az alkalmazással a felhasználók okostelefonon vihetnek fel napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket a kivitelezés helyszínén, a megrendelők pedig saját készülékükön bárhol, bármikor nyomon követhetik az építkezés fázisait. Az építésügyi fejlesztés a hagyományos E-építési naplóval szinkronban működve, a nyilvános tesztidőszak tapasztalatait felhasználva május 19-től segíti az építőipari szereplőket.

Üzleti partnerkeresések Németországból és Svédországból

2016. május 20.

Magyarország svéd és német nagykövetségeinek külgazdasági munkatársai az alábbi üzleti partnerekeresési információkat ajánlják a magyar vállalkozások figyelmébe.

Megjelenési lehetőség turisztikai vállalkozásoknak

2016. június 23.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Alföld Spa térképeket készít német, román, szerb, lengyel és szlovák nyelven, melyeket a kitelepüléseink során fognak terjeszteni.

"Magyar Kézműves Remek" pályázati felhívás

2016. június 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is pályázatot hirdet a "Magyar Kézműves Remek" elismerő cím elnyerésére.

Változások a behajtási költségátalány szabályaiban

2016. június 16.

Március 24-én lépett hatályba a behajtási költségátalányról szóló törvény, ami a Ptk., illetve annak végrehajtási rendeletében e téren eddig érvényben lévő rendelkezéseket váltja ki.

A pénztárgépek használatának szabályozása

2016. június 13.

A napokban tartottak szakmai előadást és konzultációt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a pénztárgép használatának új szabályozásáról.

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! Nyíregyházán

2016. június 3.

2016. június 15-én 10 órától Nyíregyházán A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével létrehozott  Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt, konferenciával és kiállítással

egybekötött információs napot szervez a megyei mikro- kis és középvállalkozásoknak.

 

GINOP-8.3.1-16 Mikro-, kis-és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram

2016. május 31.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram” (GINOP-8.3.1-16 kódszámú) termékdokumentációja.

Küldöttgyűlés a kamarában

2016. május 20.

2016. május 20-án tartotta küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek fő témája a kamara előző évi gazdálkodásának értékelése és a 2016. évi pénzforgalmi terv elfogadása volt. 

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség