Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242527282930

INDUL AZ MKIK GVI 2017. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2017. április 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról.

X. SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL

2017. április 25.

Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által a Hungexpo területén szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjén.

NAV tájékoztató a Regisztrált Exportőri Rendszerről

2017. április 21.

A regisztrált exportőri rendszer (továbbiakban REX-rendszer) olyan, – jelenleg elsősorban – az Európai Unió Általános Preferenciarendszerének (továbbiakban GSP) keretében alkalmazandó rendszer, mely az áruk származásának igazolására szolgál. Az Uniós Vámkódex 2016. május 1-jei hatályba lépésével a REX-rendszer szabályai értelemszerűen alkalmazandóak az Európai Unió által harmadik országgal kötött szabadkereskedelmi megállapodások keretében is, amennyiben erről az adott megállapodás rendelkezik.

Online kurzus a körforgásos gazdaságról

2017. április 3.

Márciusban ingyenes online kurzus indult a körforgásos gazdaságról, amely cégek és szakemberek számára nyújt betekintést a körforgásos gazdaság működésébe, valamint segít feltárni az abban rejlő üzleti és innovációs lehetőségeket.  

A körforgásos gazdaság egy olyan újfajta szemléletben szervezi meg a gazdasági folyamatokat, amelyben a termékek és szolgáltatások a lehető legtovább megtartják gazdasági értéküket, és amely a természeti környezet helyreállítására és megőrzésére törekszik.

Start-up versennyel egybekötött befektetési fórum - Lengyelország

2017. március 31.

Magyaroszág Krakkói Főkonzulátusa felhívja valamennyi érdeklődő vállalkozás figyelmét egy pályázati lehetőségre, amelyet a varsói központú Keleti Tudományok Intézete, a Krynicai Gazdasági Fórum főszervezője hirdetett meg. A dél-lengyelországi Tarnówban (Krakkótól 80 km-re) idén 10. alkalommal rendeznek Befektetési Konferenciát, 2017. április 24-25 között, amelynek szerves részeként idén is megrendezik a 3. Nemzetközi Start-Up Versenyt.

A megye szakmaszerkezetére tett javaslatot az MFKB

2017. március 29.

2017. március 22-én ismét ülésezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság. A bizottsági ülés legfontosabb napirendi pontja a 2018/2019-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti javaslat elfogadása volt. 

Pioneers into Practice program

2017. március 10.

A közelmúltban elindult a Climate-KIC - az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése - Pioneers into Practice programja. A program célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaság kialakulását.

Tájékoztató ügyfélfogadásról!

2017. március 6.

TISZTELT ÜGYFELÜNK!

TÁJÉKOZTATJUK, HOGY  KAMARÁNKBAN 2017.MÁRCIUS 14-ÉN

 AZ ÜGYFÉLFOGADÁS TECHNIKAI OKOK MIATT CSAK DÉLELŐTT 

8.30-12.00 ÓRÁIG

TART

Jármű- és gépipari beszállítói konferencia

2017. április 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) jármű- és gépipari beszállítói konferenciát szervez az innovatív vállalkozások számára. A konferencia célja, hogy a beszállító fejlesztési folyamatot elősegítsék a szervezők, egyben támogassák a hazai vállalkozások beszállítói hálózatának erősítését, bővítését.

Támogatott mesterképzés a kamarában

2017. április 3.

A 2011. évi CLXXXVII. Törvény 31§ értelmében a gyakorlati képzést folytató szervezetnél gyakorlati oktatóként 2016. szeptember 1. után olyan személy vehet részt, aki mestervizsgával rendelkezik.

Foglalkoztatási együttműködés

2017. április 3.

Aláírták a Foglalkoztatási együttműködést a Continental Arénában, amellyel megalakult a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Foglalkoztatási Paktumszervezet. A paktum célja, hogy  megfelelő módon fejlesszék a megye gazdaságát és munkaerő-piacát.

Nordic Green Light - Környezet Fenntarthatósági Üzleti Fórum

2017. március 29.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2017. május 8-án egy környezeti fenntarthatósággal foglalkozó üzleti fórumot szervez „Nordic Green Light: Hungary and the Nordic countries promoting green economy” címmel.

Munkajogi előadás - Meghívó

2017. március 24.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkajogi előadást szervez, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk. 

Év embere a megyében díj a Nyíregyházi Borbálon

2017. március 7.

Pekó László és Lakatos Tibor megosztva vehette át az Év embere a megyében 2016 díjat március 4-én a nyíregyházi Zilahi teremben megtartott nagyszabású Év embere díjkiosztó gálán, egyben XI. Nyíregyházi Borbálon.

Elhunyt Kozma Péter, volt kormánymegbízott

2017. március 6.

Március 4-én elhunyt Kozma Péter. A volt kormánymegbízott 58 évet élt.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség