Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 December >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
101112131415
16
17181920212223
24252627282930
31      

Külügyi felülhitelesítés szünetelése

2018. december 14.

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium felülhitelesítési ügyfélszolgálata 2018. december 27-én és 28-án zárva tart. Azt megelőzően ügyfélfogadást utoljára december 21-én, pénteken biztosítanak, új kérelmeket pedig december 20-án, csütörtökön tudnak benyújtani az ügyfelek. 2019. január 2-án az ügyfélfogadás a szokott rendben folytatódik.

Francia partnerkeresés - műanyagcsúszda-gyártó cégek /2018. december/

2018. december 11.

Magyarország Párizsi Nagykövetségtől érkezett tájékoztatás szerint a Sarl ATHALIA francia cég magyarországi műanyagcsúszda-gyártó cégeket keres.

A virtuális világ eszközeivel szólítottuk meg a jövő nemzedékét!

2018. december 7.

A SZSZBMKIK szervezésében 2018. novemberben két napon keresztül Nyíregyházán a Continental Aréna udvarán fogadta a kamarai pályaorientációt támogató „Szakmavilág” országos kamionos road show a fiatalokat. A meghívott, közel négyszáz általános iskolás diáknak VR szemüvegeken keresztül volt lehetősége négy különböző szakmacsoportban kipróbálni magát.

Magyar Innovációs Nagydíj - Pályázati felhívás

2018. november 21.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen -– a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Magyar-kazah üzleti fórum és üzletember találkozó

2018. november 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködve a Pénzügyminisztériummal és a Kazah-Magyar Üzleti Tanáccsal magyar-kazah üzleti fórumot és üzletember-találkozót szervez a kazah piac iránt érdeklődő vállalkozások számára.

Munkajogi előadás

2018. november 16.

Nagy érdeklődés fogadta a 2018. november 5-én, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában megrendezett – „Munkajogi változások 2018-ban, különös tekintettel a munkaügyi hatósági ellenőrzésre, illetve a Munkajogi aktualitások a GDPR tükrében” címmel - dr. Orsós Éva munkajogi szakjogász által tartott tájékoztató előadást és személyes konzultációt.

Sikeres kamarai szakképzési konferenciának adott otthont a Pangea Hotel

2018. november 13.

2018. november 12-én Sóstón, a nemrég megnyílt Pangea Hotel adott otthont a kamara szakképzési konferenciájának, mely az oktatási szintek és a generációk szakképzéssel való kapcsolatára fókuszált.

Kamaránkba látogatott az iráni nagykövet

2018. november 9.

A közelmúltban kamaránkba látogatott Rajabi Yazdi Gholamali, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi Nagykövete. A nagykövet és a Talebi Emran tanácsos első ízben tettek látogatást a szabolcsi megyeszékhelyen.

Gyakorlati képzés az építőiparban szakmai workshop

2018. december 14.

2018. december 13-án Gyakorlati képzés az építőiparban címmel szervezett szakképzési workshopot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nyíregyházán.

Cukrász Mester Szakmai Tagozat csokoládé kurzusa

2018. december 7.

2018. december 3-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi Iparkamarán belül működő Cukrász Mester Szakmai Tagozat tagjai csokoládé kurzuson vettek részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Iparkamara és az Észak-Kelet Magyarországi Cukrász Ipartestület jóvoltából. A rendezvény helyszínét a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma biztosította.

Beszállító keresés (fűrészüzemek) - vasúti fa keresztalj

2018. november 22.

A Párizsi Nagykövetség külgazdasági irodájának tájékoztatása szerint a francia INDIANA WOOD SERVICE cég magyarországi beszállítót keres (tölgyfa fűrészüzemek).

Fókuszban a BREXIT

2018. november 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara "Fókuszban a BREXIT” címmel rendezvényt szervez.Az esemény a BREXIT tárgyalások alakulása, valamint a BREXIT következményei iránt érdeklődő és az arra való felkészülésre törekvő vállalkozások számára kíván tájékoztatást nyújtani.

Sikeres volt a kamarai HR Klub első éve

2018. november 16.

2018-ban négy alkalommal találkoztak a HR Klub tagjai. Az ülések témái igen változatosak voltak, a szakmai jellegű előadások mellett kötetlen beszélgetésekre, valamint céglátogatás során jó gyakorlatok megismerésére is lehetősége volt a klubtagoknak.

dm START! Legyen a dm új beszállítója

2018. november 15.

A dm Kft. hazai vállalkozások támogatására termékpályázatot írt ki novemberben. A felhívásra a magyarországi piacon már fellelhető vagy röviddel bevezetés előtt álló termékekkel, márkákkal jelentkezhetnek magyar tulajdonú cégek, amelyek szépségápolási, háztartási-vegyi áru, és élelmiszeripari területeken egyedi, innovatív termékeket gyártanak. Pályázni 2019 januárjáig lehet, a kiválasztott termékek bekerülhetnek a dm polcaira.

 

Átadták az Észak-Alföldi Innovációs díjakat

2018. november 12.

Az előző évek hagyományait követve idén is a Magyar Tudomány Ünnepének debreceni nyitóünnepségén kerültek átadásra az Észak-Alföldi Innovációs Díjak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a "Pro-Team" Nonrofit Kft. "Sous vide eljárással készült Le GourMate termékek a „Pro-Team” Nonprofit Kft. tiszalöki manufaktúra üzeméből" című pályázata nyerte el a kitüntetést.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség