Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232426272829
3031     

Küldöttgyűlés a kamarában

2016. május 20.

2016. május 20-án tartotta küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek fő témája a kamara előző évi gazdálkodásának értékelése és a 2016. évi pénzforgalmi terv elfogadása volt. 

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KAPCSOLATTARTÁS A BÍRÓSÁGOKKAL, PERKAPU

2016. május 5.

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv - Konfliktusforrások az építőipari kivitelezések során

2016. május 18.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Teljesítésigazolási Szakértői Szerv – konfliktusforrások az építőipari kivitelezés során” címmel tájékoztató előadást szervez a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv munkájának, valamint az eddigi tapasztalatok bemutatására.

Lezajlottak a szakmai szintvizsgák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2016. május 16.

Idén tizenötödik alkalommal szervezte meg a megyei iskolarendszerű szakképzésben részt vevő diákok tudásának felmérését szolgáló szakmai szintvizsgákat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Éves Külgazdasági Értekezlet

2016. május 11.

A  Külgazdasági és Külügyminisztérium idén júniusban rendezi meg a Külgazdasági Értekezletet, amelynek keretében a vállalkozások ország specifikus, a külpiacra lépés lehetőségeiről szóló előadásokon vehetnek részt, valamint rövid találkozások keretében személyesen tehetik fel kérdéseiket az előadó külgazdasági attaséknak.

Magyar Szakmai Nap az Újvidéki Nemzetközi Vásáron

2016. május 5.

A Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara 2016. május 19-én Magyar Szakmai Napot tart az Újvidéki Nemzetközi Vásár egyik kísérő rendezvényeként. A rendezvényre azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését várják a szervezők, akik üzleti kapcsolataikat szívesen bővítenék szerb relációban, illetve szeretnének bővebb információt kapni Szerbia és a Vajdaság üzleti potenciáljáról.

Magyar-Zhejiangi Befektetési és Kereskedelmi Fórum

2016. április 29.

Tisztelt Partnerünk!

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2016. május 26-án, Budapesten megrendezésre kerülő „Zhejiangi-Magyar Befektetési és Kereskedelmi Fórum” című rendezvényre.

 

A rendezvény a Kína iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:
- a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról,
- az együttműködési lehetőségekről magyar cégek számára,
- a CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade) tevékenységéről
- továbbá lehetőséget biztosít szektorális kerekasztal beszélgetésre a kínai cégekkel.

 

Az előadásokat követően B2B megbeszéléseket szervezünk, 53 kínai cég részvételével.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Mobilitási program KKV-k részére

2016. április 28.

A KKV-k nemzetközi kapcsolatainak bővítését segítheti elő az EU "MobilseSME" KKV projektje, amely 19 EU-tagország  + Törökország 100,000 vállalkozásának a véleményét méri fel egy külön kérdőívvel az alkalmazottaik 1-3 hónapos nemzetközi csereprogramban való esetleges részvételéről és annak várható hatásairól.  A projekt fő célja megvizsgálni, mennyiben valósítható meg, és mennyiben jelentkezik igény európai szintű KKV mobilitási programra, és a projekt már maga utat kíván nyitni egy esetleges jövőbeli program létrehozására: egy olyan mikro, kis és középvállalkozások számára elérhető mobilitási programra, mint amelyet már az egyetemi hallgatók vonatkozásában megismertünk az ERASMUS program keretében.

Üzleti partnerkeresések Németországból és Svédországból

2016. május 20.

Magyarország svéd és német nagykövetségeinek külgazdasági munkatársai az alábbi üzleti partnerekeresési információkat ajánlják a magyar vállalkozások figyelmébe.

Mesterképzések a kamarában

2016. május 16.
Fodrász elméleti mesterképzés
Fodrász elméleti mesterképzés

Több szakmában indultak mesterképzések a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A résztvevők az NFA által támogatott, illetve a kamara által biztosított kedvezményes képzésekben vehetnek részt.

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság szakértők jelentkezését várja

2016. május 11.

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság, amely 2016. január 1-én kezdte meg működését, bővíteni kívánja szakértői bázisát. Ennek érdekében a Hatóság készített egy felhívást, amely alapján a különböző szakterületekre benyújthatják pályázataikat a szakértők.

Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés – Információs rendezvény

2016. május 6.

2016-ban is lehet pályázni a Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerés díjra. Az elismerésről 2016. május 18-án  információs rendezvény kerül megrendezésre a Salva Vita Alapítvány és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület  közös szervezésében.

 

MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA – Vállalkozz digitálisan!

2016. május 4.

A hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) egyelőre még korlátozottan használják a korszerű
informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetőinek, döntéshozóinak sokszor hiányosak az
ismeretei az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről,
előnyeiről.

2016. május 1-től lép hatályba az Uniós Vámkódex

2016. április 28.

A közel 24 éve hatályban lévő Közösségi Vámkódexet 2016. május 1-jétől felváltja az Uniós Vámkódex, amely Magyarország 2004-es Uniós csatlakozását követően a legnagyobb változást jelenti a hazai vám- és logisztikai terület számára.

Dupláztak a mesterek

2016. április 27.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében sikeres szakmai elméleti és gyakorlati vizsgát tettek azok a szakmájuk iránt elhivatott szakemberek, akik épületasztalos szakmában tettek tanúbizonyságot a közelmúltban. 

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség