Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Együttműködési lehetőség (fémipar)

2017. december 5.

A Frimo Hungary Kft. (a németországi Frimo vállalatcsoport tagja) belföldi partnereket keres a termékeinek gyártásához szükséges alkatrészek gyártására.

Közlekedési tematikájú V4 üzletember találkozó - Zágráb

2017. november 13.

Magyarország ötödik alkalommal, 2017. július 1. és 2018. június 30. között tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét. Ebből a jeles alkalomból, Magyar József Horvátországba akkreditált magyar nagykövet kezdeményezésére 2017. november 29-én, Zágrábban ágazati üzletember találkozó kerül megrendezésre. Az esemény fővédnöke a Horvát Gazdasági Kamara (HGK).

Kerekasztal megbeszélés Törökországról

2017. november 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata kerekasztal megbeszélést szervez Törökországról, melyen részt vesz Kiss Gábor, Magyarország ankarai nagykövete.

Magyar-orosz üzletember találkozó

2017. november 2.

2017. november 8-9. között Vysokinskiy Alexandr, Szverdlovszk régió kormányzóhelyettesének vezetésével és az Uráli Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében orosz üzleti delegáció érkezik Budapestre, melynek kapcsán a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozata 2017. november 8-án 10:00 órakor üzleti fórumot és kétoldalú üzletember-találkozót szervez.

Osztrák Kereskedelmi Kooperációs Találkozó

2017. október 12.

Az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya B2B Kereskedelmi Kooperációs Találkozót szervez magyar és osztrák vállalkozások számára.

Osztrák üzleti ajánlat

2017. szeptember 22.

Hogyan szerződjünk Németországban? - tájékoztató fórum

2017. szeptember 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata fórumot szervez „Hogyan szerződjünk Németországban?” címmel. A rendezvény a Németország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a németországi szerződéskötés feltételeiről, a német munkajog sajátosságairól, a magyar és német üzleti környezet közötti eltérésekről, valamint a németországi bérszámfejtés folyamatáról.

 

 

Üzleti környezet Szlovákiában - Gazdasági Fórum

2017. szeptember 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara „Üzleti környezet Szlovákiában” címmel gazdasági fórumot szervez 2017. szeptember 21-én Budapesten.

"Kereskedelempolitika – Piacrajutás - Exportlehetőségek" - KKM rendezvény

2017. november 28.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium „Kereskedelempolitika – Piacrajutás - Exportlehetőségek” címmel szervez konferenciát 2017. december 5-én.

Szlovén fémipari vállalkozás magyar partnert keres

2017. november 13.

A szlovén ROTIS cég magyar partnereket keres komoly együttműködési (bérgyártás) szándékkal. A cég nagy teljesítményű munkagépek (alagút fúrók, daruk, kotrók, stb…) forgószerkezeteihez gyárt forgócsapágy gyűrűket, fogaskerekeket,  korszerű és nagy teljesítményű CNC esztergagépeket. A gyártás jelenleg Kínában folyik, ám a kb. 2 millió euró/év értékű bérgyártást szeretnék visszahozni Európába, erre Magyarországot megfelelőnek ítélik.

Startup vállalkozások Bajorországban

2017. november 7.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2017. november 16-án rendezvényt szervez Budapesten a Bajor Gazdasági Minisztérium támogatásával „Startup vállalkozások Bajorországban” címmel.

EU-s pályázati lehetőség cégeknek - Délkelet-Ázsia

2017. október 16.

Az Európai Bizottság szervezésében és finanszírozásával megvalósuló ’EU Gateway - Business Avenues in South East Asia’ elnevezésű programsorozat 2018-ban is több üzleti missziót szervez a dél-kelet ázsiai térségben, alkalmanként két (állandó szingapúri) állomással. A kezdeményezés alkalmanként más-más szektorra fókuszál. Célja, hogy támogatást nyújtson az európai cégeknek az ázsiai piacra lépés kezdeti fázisában.

Üzleti delegáció: Zöld-foki Szigetek

2017. október 11.

Az MNKH és a Lisszaboni Magyar Nagykövetség üzleti delegációt szervez a Zöld-foki Köztársaságba, 2017. december első hetében. A kiutazás előzményeként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr meghívására 2017. június 14-én egynapos hivatalos látogatást tett Budapesten Luís Filipe Lopes Tavares, a Zöld-foki Köztársaság külügyminisztere. A látogatás kapcsán mindkét fél támogatta egy piacfeltáró üzleti delegáció kiutazását a Zöld-foki-szigetekre.

Szlovák-Magyar Üzleti Fórum

2017. szeptember 22.

2017. október 30-án Kassán kerül sor a Magyar-Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottságának soron következő ülésére, amelyhez kapcsolódóan a szlovák SARIO és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szervezésében nagyszabású Üzleti Fórumra, valamint üzletember-találkozókra (B2B) kerül sor. A rendezvény a tervek szerint nagyban hozzájárul a két ország és az egyes régiók közötti gazdasági kapcsolatok intenzitásának fokozásához, ezért rendkívüli érdeklődésre tarthat számot a vállalkozók, önkormányzatok, gazdasági szakemberek részéről.

Üzleti delegáció Kínába

2017. szeptember 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata üzleti delegációt szervez Kínába, 2017. december 3-9. között. A kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése.