Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Lidl Magyarország beszállítókat keres

2017. augusztus 17.

A Lidl Magyarország 2013-ban indította az évről-évre látványos eredményeket hozó, azóta is futó beszállítói programját. A kezdeményezés célja, hogy a Lidl választékában minél nagyobb számban képviseltessék magukat a hazai termékek.

Üzleti delegáció Kuvaitba és Ománba - 2017. november 10-15.

2017. július 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Kuvaitba és Ománba - szállástámogatással - 2017. november 10-15. között. Az Öböl-térség a világ egy gazdaságilag fejlett, magas vásárlóerővel rendelkező régiója. Magyarország Kuvait állammal történelmileg jó kapcsolatokat ápol, Omán a régió többi országához képest kisebb vállalati méreteivel nyújt potenciált a magyar vállalkozások számára.

Napenergia hasznosítása Németországban és Magyarországon - DUIHK Konferencia

2017. június 8.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2017. június 20-án konferenciát szervez a napenergia hasznosításának magyarországi és németországi helyzetéről.

Exportfinanszírozási képzés

2017. június 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az EXIM-mel együttműköve Exportfinanszírozási képzést szervez. A képzés célja, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.

Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági értekezlete

2017. május 11.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium idén júniusban rendezi meg a Külgazdasági Értekezletet, amelynek keretében a vállalkozások rövid találkozások keretében személyesen vehetik fel a kapcsolatot a külgazdasági attasékkal, akik a külföldi országok piacát és az exportlehetőségeket jól ismerő, magyar szakemberek.

MACH-TECH ÉS IPAR NAPJAI kiállítás a HUNGEXPO-n

2017. május 4.

2017 májusában teltházzal jelentkezik az átfogó ipari seregszemle, hogy egy helyen, egy időben mutassa meg magát az ipar szinte összes ágazata, annak érdekében, hogy a látogatók első kézből kapjanak információt a szakma trendjeiről, valamint, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak közötti szinergiát.

Magyar Napok Odesszában

2017. április 24.

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara együttműköve Odessza város Önkormányzatával, illetve Magyarország Kijevi Nagykövetségével 2017. május 26-28 között MAGYAR NAPOK ODESSZÁBAN elnevezéssel magyar zenés gasztro-fesztivált és vásárt szervez.

Tőkeakadémia 5. - Képzés

2017. április 18.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tőkebevonási ismeretek témára fókuszáló kiscsoportos, interaktív képzését szervez. A képzés célja a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása.

Felhívás- beszállítói lehetőség magyar gyártók számára az OBI-nál, Németország legnagyobb barkácsáruházláncánál

2017. július 31.

Magyar beszállítókat keres barkácsüzleteinek árufeltöltéséhez az OBI, a profiljukba tartozó összes termékkategóriában.

Konzultáció a németországi külgazdasági attasékkal

2017. június 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata konzultációt szervez a németországi külgazdasági attasék részvételével. A rendezvényen előadások hangzanak el a német tartományok gazdasági aktualitásairól, majd a résztvevők konzultálhatnak a külgazdasági attasékkal.

2017. június 1-től hatályba léptek a fuvarozó ágazatra vonatkozó új osztrák szabályok

2017. június 6.

Az osztrák parlament által elfogadott törvénymódosítás következtében 2017. június 1-től egyszerűsödik a személy- és áruszállítással foglalkozó vállalkozások munkavállalóinak bejelentése és annak dokumentációs kötelezettsége.

Közbeszerzés Ausztriában, Piaci lehetőségek haladó exportőrök részére

2017. május 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és Magyarország Bécsi Nagykövetsége „Közbeszerzés Ausztriában, Piaci lehetőségek haladó exportőrök részére” címmel rendezvényt szervez.

ISS GUT! - Magyar Élelmiszerek Németországban

2017. május 11.

A Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (DUIHK) egyik exportpiaci projektje keretében magyar élelmiszeripari gyártó vállalatoknak kínál lehetőséget a németországi piacra lépésben. A projekt három szakaszában (piactanulmány, üzleti partnerkeresés és vásári kiállítás) segítenek a DUIHK munkatársai a jelentkező cégeknek a megfelelő partner megtalálásban.

Jármű- és gépipari beszállítói konferencia

2017. április 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) jármű- és gépipari beszállítói konferenciát szervez az innovatív vállalkozások számára. A konferencia célja, hogy a beszállító fejlesztési folyamatot elősegítsék a szervezők, egyben támogassák a hazai vállalkozások beszállítói hálózatának erősítését, bővítését.

NAV tájékoztató a Regisztrált Exportőri Rendszerről

2017. április 21.

A regisztrált exportőri rendszer (továbbiakban REX-rendszer) olyan, – jelenleg elsősorban – az Európai Unió Általános Preferenciarendszerének (továbbiakban GSP) keretében alkalmazandó rendszer, mely az áruk származásának igazolására szolgál. Az Uniós Vámkódex 2016. május 1-jei hatályba lépésével a REX-rendszer szabályai értelemszerűen alkalmazandóak az Európai Unió által harmadik országgal kötött szabadkereskedelmi megállapodások keretében is, amennyiben erről az adott megállapodás rendelkezik.