Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Konzultáció a németországi külgazdasági attasékkal

2017. június 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata konzultációt szervez a németországi külgazdasági attasék részvételével. A rendezvényen előadások hangzanak el a német tartományok gazdasági aktualitásairól, majd a résztvevők konzultálhatnak a külgazdasági attasékkal.

2017. június 1-től hatályba léptek a fuvarozó ágazatra vonatkozó új osztrák szabályok

2017. június 6.

Az osztrák parlament által elfogadott törvénymódosítás következtében 2017. június 1-től egyszerűsödik a személy- és áruszállítással foglalkozó vállalkozások munkavállalóinak bejelentése és annak dokumentációs kötelezettsége.

Közbeszerzés Ausztriában, Piaci lehetőségek haladó exportőrök részére

2017. május 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és Magyarország Bécsi Nagykövetsége „Közbeszerzés Ausztriában, Piaci lehetőségek haladó exportőrök részére” címmel rendezvényt szervez.

ISS GUT! - Magyar Élelmiszerek Németországban

2017. május 11.

A Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (DUIHK) egyik exportpiaci projektje keretében magyar élelmiszeripari gyártó vállalatoknak kínál lehetőséget a németországi piacra lépésben. A projekt három szakaszában (piactanulmány, üzleti partnerkeresés és vásári kiállítás) segítenek a DUIHK munkatársai a jelentkező cégeknek a megfelelő partner megtalálásban.

Jármű- és gépipari beszállítói konferencia

2017. április 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) jármű- és gépipari beszállítói konferenciát szervez az innovatív vállalkozások számára. A konferencia célja, hogy a beszállító fejlesztési folyamatot elősegítsék a szervezők, egyben támogassák a hazai vállalkozások beszállítói hálózatának erősítését, bővítését.

NAV tájékoztató a Regisztrált Exportőri Rendszerről

2017. április 21.

A regisztrált exportőri rendszer (továbbiakban REX-rendszer) olyan, – jelenleg elsősorban – az Európai Unió Általános Preferenciarendszerének (továbbiakban GSP) keretében alkalmazandó rendszer, mely az áruk származásának igazolására szolgál. Az Uniós Vámkódex 2016. május 1-jei hatályba lépésével a REX-rendszer szabályai értelemszerűen alkalmazandóak az Európai Unió által harmadik országgal kötött szabadkereskedelmi megállapodások keretében is, amennyiben erről az adott megállapodás rendelkezik.

Információs Nap Kanadáról

2017. április 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Információs nap Kanadáról” címmel tájékoztató napot szervez. A rendezvény a Kanada iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról, együttműködési lehetőségekről, Kanada gazdaságáról és az aktuális fejlesztési trendekről, a Kanada és az Európai Unió között létrejött szabadkereskedelmi és partnerségi megállapodásról (CETA), a kanadai üzleti környezetről, az MNKH exportpiaci tapasztalatairól Kanadában, továbbá sikeres magyar vállalkozások mutatják be a kanadai piacon szerzett üzleti tapasztalataikat.  

Magyar-bosnyák gazdasági fórum és üzletember-találkozó

2017. április 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata és a Bosznia-Hercegovinai Föderáció Gazdasági Kamarája magyar-bosnyák gazdasági fórumot és üzletember-találkozót szervez.

Napenergia hasznosítása Németországban és Magyarországon - DUIHK Konferencia

2017. június 8.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2017. június 20-án konferenciát szervez a napenergia hasznosításának magyarországi és németországi helyzetéről.

Exportfinanszírozási képzés

2017. június 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az EXIM-mel együttműköve Exportfinanszírozási képzést szervez. A képzés célja, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.

Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági értekezlete

2017. május 11.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium idén júniusban rendezi meg a Külgazdasági Értekezletet, amelynek keretében a vállalkozások rövid találkozások keretében személyesen vehetik fel a kapcsolatot a külgazdasági attasékkal, akik a külföldi országok piacát és az exportlehetőségeket jól ismerő, magyar szakemberek.

MACH-TECH ÉS IPAR NAPJAI kiállítás a HUNGEXPO-n

2017. május 4.

2017 májusában teltházzal jelentkezik az átfogó ipari seregszemle, hogy egy helyen, egy időben mutassa meg magát az ipar szinte összes ágazata, annak érdekében, hogy a látogatók első kézből kapjanak információt a szakma trendjeiről, valamint, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak közötti szinergiát.

Magyar Napok Odesszában

2017. április 24.

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara együttműköve Odessza város Önkormányzatával, illetve Magyarország Kijevi Nagykövetségével 2017. május 26-28 között MAGYAR NAPOK ODESSZÁBAN elnevezéssel magyar zenés gasztro-fesztivált és vásárt szervez.

Tőkeakadémia 5. - Képzés

2017. április 18.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tőkebevonási ismeretek témára fókuszáló kiscsoportos, interaktív képzését szervez. A képzés célja a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása.

Magyar-Ukrán Üzleti Fórum

2017. április 10.

2017. április 21-én, Kisvárdán magyar-ukrán mezőgazdasági üzleti fórum kerül megrendezésre. A rendezvény által érintett ágazatok: mezőgazdaság, élelmiszeripar, borászat. A fórumon a magyar és ukrán agrárágazat képviselői, tanácsadók, forgalmazók, valamint nagyobb kereskedelmi hálózatok képviselői vesznek részt.