Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

EU-s pályázati lehetőség cégeknek - Délkelet-Ázsia

2017. október 16.

Az Európai Bizottság szervezésében és finanszírozásával megvalósuló ’EU Gateway - Business Avenues in South East Asia’ elnevezésű programsorozat 2018-ban is több üzleti missziót szervez a dél-kelet ázsiai térségben, alkalmanként két (állandó szingapúri) állomással. A kezdeményezés alkalmanként más-más szektorra fókuszál. Célja, hogy támogatást nyújtson az európai cégeknek az ázsiai piacra lépés kezdeti fázisában.

Üzleti delegáció: Zöld-foki Szigetek

2017. október 11.

Az MNKH és a Lisszaboni Magyar Nagykövetség üzleti delegációt szervez a Zöld-foki Köztársaságba, 2017. december első hetében. A kiutazás előzményeként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr meghívására 2017. június 14-én egynapos hivatalos látogatást tett Budapesten Luís Filipe Lopes Tavares, a Zöld-foki Köztársaság külügyminisztere. A látogatás kapcsán mindkét fél támogatta egy piacfeltáró üzleti delegáció kiutazását a Zöld-foki-szigetekre.

Szlovák-Magyar Üzleti Fórum

2017. szeptember 22.

2017. október 30-án Kassán kerül sor a Magyar-Szlovák Gazdasági Együttműködési Kérdések Vegyes Bizottságának soron következő ülésére, amelyhez kapcsolódóan a szlovák SARIO és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szervezésében nagyszabású Üzleti Fórumra, valamint üzletember-találkozókra (B2B) kerül sor. A rendezvény a tervek szerint nagyban hozzájárul a két ország és az egyes régiók közötti gazdasági kapcsolatok intenzitásának fokozásához, ezért rendkívüli érdeklődésre tarthat számot a vállalkozók, önkormányzatok, gazdasági szakemberek részéről.

Üzleti delegáció Kínába

2017. szeptember 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata üzleti delegációt szervez Kínába, 2017. december 3-9. között. A kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése.

Svéd gépipari cég magyarországi beszállítókat keres

2017. augusztus 30.

Svédországból, egy különböző felhasználási területekre (élelmiszeripar, hajózás, bányászat, légkondicionálás, hűtéstechnológia, gép ipar – gyártás technológia, stb.,) ipari gépeket gyártó cég keres Magyarországról fémipari megmunkálással foglalkozó beszállítókat.

A Lidl Magyarország beszállítókat keres

2017. augusztus 17.

A Lidl Magyarország 2013-ban indította az évről-évre látványos eredményeket hozó, azóta is futó beszállítói programját. A kezdeményezés célja, hogy a Lidl választékában minél nagyobb számban képviseltessék magukat a hazai termékek.

Konzultáció a németországi külgazdasági attasékkal

2017. június 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata konzultációt szervez a németországi külgazdasági attasék részvételével. A rendezvényen előadások hangzanak el a német tartományok gazdasági aktualitásairól, majd a résztvevők konzultálhatnak a külgazdasági attasékkal.

2017. június 1-től hatályba léptek a fuvarozó ágazatra vonatkozó új osztrák szabályok

2017. június 6.

Az osztrák parlament által elfogadott törvénymódosítás következtében 2017. június 1-től egyszerűsödik a személy- és áruszállítással foglalkozó vállalkozások munkavállalóinak bejelentése és annak dokumentációs kötelezettsége.

Osztrák Kereskedelmi Kooperációs Találkozó

2017. október 12.

Az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya B2B Kereskedelmi Kooperációs Találkozót szervez magyar és osztrák vállalkozások számára.

Osztrák üzleti ajánlat

2017. szeptember 22.

Hogyan szerződjünk Németországban? - tájékoztató fórum

2017. szeptember 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata fórumot szervez „Hogyan szerződjünk Németországban?” címmel. A rendezvény a Németország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a németországi szerződéskötés feltételeiről, a német munkajog sajátosságairól, a magyar és német üzleti környezet közötti eltérésekről, valamint a németországi bérszámfejtés folyamatáról.

 

 

Üzleti környezet Szlovákiában - Gazdasági Fórum

2017. szeptember 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara „Üzleti környezet Szlovákiában” címmel gazdasági fórumot szervez 2017. szeptember 21-én Budapesten.

Kiállítói tréning

2017. augusztus 21.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2017. szeptember 28-án vásári kiállítói tréninget szervez standszemélyzet számára. Az egynapos tréning hasznos tanácsokat és gyakorlati információkat ad a hazai és nemzetközi kiállításokon megjelenő cégeknek a stand kialakítására, a felkészülésre, a látogatók meghívására, és a stand működtetésére vonatkozóan.

Üzleti delegáció Kuvaitba és Ománba - 2017. november 10-15.

2017. július 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Kuvaitba és Ománba - szállástámogatással - 2017. november 10-15. között. Az Öböl-térség a világ egy gazdaságilag fejlett, magas vásárlóerővel rendelkező régiója. Magyarország Kuvait állammal történelmileg jó kapcsolatokat ápol, Omán a régió többi országához képest kisebb vállalati méreteivel nyújt potenciált a magyar vállalkozások számára.

Napenergia hasznosítása Németországban és Magyarországon - DUIHK Konferencia

2017. június 8.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2017. június 20-án konferenciát szervez a napenergia hasznosításának magyarországi és németországi helyzetéről.