Üdvözöljük a

A virtuális világ eszközeivel szólítottuk meg a jövő nemzedékét! | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

A virtuális világ eszközeivel szólítottuk meg a jövő nemzedékét!

Szerző: Sütő Péter | 2018. december 7.

A SZSZBMKIK szervezésében 2018. novemberben két napon keresztül Nyíregyházán a Continental Aréna udvarán fogadta a kamarai pályaorientációt támogató „Szakmavilág” országos kamionos road show a fiatalokat. A meghívott, közel négyszáz általános iskolás diáknak VR szemüvegeken keresztül volt lehetősége négy különböző szakmacsoportban kipróbálni magát.

Építkezésen téglát pakolhattak teleportálással, autószerelő műhelyben kereket cserélhettek, olajat önthettek a virtuális autóba, divatszalonba ruhát tervezhettek, és vendéglátóegységben is készíthették a tortát, grillhúst, vagy akár törhették a tányért is.

 

Az újszerű, innovatív pályaorientációs lehetőséggel igyekeztünk közelebb vinni a diákokat a szakmákhoz, és a felvételi jelentkezési lapok beadása előtt a szakmaválasztáshoz.

A rendezvény nagy sikerrel zárult, elégedett mosolygós arcokkal távoztak a programról a gyerekek, és mindenki a virtuális világban történt teljesítéséről mesélt egymásnak. Szándékaink szerint a jövőben is szeretné a SZSZBMKIK a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított kamiont elhozni a megye fiataljai számára, hogy a vidéki településeken élő pályaválasztás előtt álló diákok is kipróbálhassák magukat ebben az „új” világban.

 

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum biztosította a program kísérőrendezvényét, melynek keretében nyolc középiskola állított standot, hogy a diákok az érdeklődési körüknek megfelelően ne csak a virtuális világból tájékozódjanak. Képet kaphattak a városukban működő szakképzés színes kínálatáról, több szakma szépségéről, érdekességeket hallhattak mind a szaktanároktól, mind az iskolákba járó diákoktól.  Mivel óránként 24 gyereket fogadtunk a rendezvényen, így valóban minden résztvevő testközelből próbálhatta ki magát, és szerezhetett szakmai élményeket.

 

                                                                                                                       Maczkó Mónika

                                                                                                              pályaorientációs tanácsadó

                                                                                                                           SZSZBMKIK

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség