Üdvözöljük a

Európai Vállalkozási Díj | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17
18
1920212223
24252627282930

Európai Vállalkozási Díj

Szerző: Mészáros Éva | 2006. szeptember 4.

Az első alkalommal meghirdetett Európai Vállalkozási Díj, "Vállalkozói Úttörőszellem" kategóriájában, első helyezést ért el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Plato Magyarország programmal.

   

A díjat, a Plato Program fő hazai koordinátora, kamaránk titkára, Nagyné Varga Katalin vette át, Egyed Géza Szakállamtitkártól, a napokban, a Gazdasági Minisztérium Könyvtárában.  A szakállamtitkár az ünnepélyes eseményen kifejtette: igényes piac és kultúra szükséges ahhoz, hogy a magyarországi mikro-, kis-, és középvállalkozások világszínvonalúvá fejlődhessenek. Köszöntőjében Egyed Géza rámutatott: a vállalkozásoknak jellemzően nem csupán anyagi támogatásra, hanem vállalkozási ismeretekre, menedzsment-technikákra és infokommunikációs eszközök bevezetésére van szükségük.

 

Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatósága által meghirdetett pályázatra, melyet a GKM bonyolított le,  17 pályázat érkezett, amelyeket a zsűri az eredetiség és megvalósíthatóság, a helyi gazdaságra gyakorolt hatás, a helyi közösség bevonása és a program további sikeres alkalmazása alapján értékelt. A díjjal pénzjutalom nem jár, célja a különböző helyi és regionális vállalkozásfejlesztési programok elismerése, széles körű megismertetése és a már sikeres programok további hasznosításának ösztönzése.

 

A bírálók egybehangzó véleménye szerint a döntőbe a következő programok kerülnek:

 

- a KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Rt. Széchenyi Kártya konstrukciója mint sikeres nemzeti projekt;
- a Junior Achievement Magyarország Alapítvány „Vállalkozom tehát leszek” projektje, amely egy európai szinten ismert és elismert program sikeres adaptációja

Bízunk benne, hogy kamaránk továbbra is sikeresen valósítja meg a Plato Programot Magyarországon, és annak munkájában hazánk minden vállalkozása részt vesz majd.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség