Üdvözöljük a

Közelebb a fogyasztókhoz: | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Közelebb a fogyasztókhoz:

Szerző: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin | 2017. december 15.

A kormányhivatalok járási hivatalainak fogyasztóvédelemmel foglalkozó munkatársai és a megyei Békéltető Testület képviselői találkoztak 2017. december elején a Kereskedelmi és Iparkamara épületében megrendezett tanácskozáson.

A rendezvény célja, az volt, hogy a fogyasztóvédelmi intézményrendszer ez év januárjában bekövetkezett módosulásának következtében a járási hivataloknál e munkakört ellátó tisztviselők részletesebb tudásra tegyenek szert az alternatív vitarendezés témakörében.

 

A tanácskozáson tájékoztató hangzott el a megyében működő békéltető testületről részletesen ismertesre került annak eljárása, valamint megosztotta az előadó a leggyakrabban előforduló ügyek tapasztalatait is. A nagy számban megjelent hatósági ügyintézők beszámoltak január óta a hivataloknál közvetlenül jelentkező fogyasztók panaszairól és arról, hogy a közel egy év alatt már több esetben sikeresen irányították a panaszost a Békéltető Testülethez.

 

Sokan még ma is a fogyasztóvédelmet a hatósággal azonosítják, így akkor is idefordulnak, ha békéltető testületi eljárást kellene kezdeményezniük az ügy megoldása érdekében. A megyében található 13 járási hivatalban illetve kirendeltségeken kaphatnak a fogyasztók segítséget, ha úgy érzik jogtalanság érte őket és nem tudják a megoldást. Nemcsak hasznos tanácsokkal látják el őket, hanem segítséget kaphatnak abban is, hogy a békéltető testületi eljárás megindításához szükséges kérelmet minden jogszabályi előírásnak megfelelően elkészíthessék.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség