Üdvözöljük a

Nagyszerű élményekkel gazdagodtak a HR Klub tagjai | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Nagyszerű élményekkel gazdagodtak a HR Klub tagjai

Szerző: Sarkadi Zsolt | 2019. április 9.

Idei második eseményét tartotta meg a kamara HR Klubja, ahol a téma a munkahelyi élmény volt.

A januári találkozó után áprilisban találkoztak újra a klubtagok, hogy a munkahelyi élmény témakörében hallgassanak meg szakértőket. Az esemény első előadója Fata László volt, aki a munkahelyi élményről, mint lehetséges versenyelőnyről beszélt. Felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy ma már sok esetben a munkahelyi élmény sokkal meghatározóbb lehet a munkavállalóknak egy-egy munkahely esetében, mint korábban. Előadásában kitért arra, hogy ugyan továbbra is a fizetés a legfontosabb paraméter a munkavállalók körében, ma már a munkaadók a dolgozók részére szervezett plusz programokkal, szolgáltatásokkal is elnyerhetik a munkát keresők szimpátiáját. A prezentációban a Budapesti Corvinus Egyetem által, a témában végzett kutatás eredményeiről is beszámolt, mely egyértelműen rávilágított arra, hogy a munkavállalók nagyra értékelik a vállalkozások ezirányú tevékenységét. Fata László számos gyakorlati példán keresztül rámutatott, hogy a cégek munkavállalók közötti népszerűségét jelentősen befolyásolják az adott cégnél elérhető munkahelyi élmények, amelyekkel előnyre tehetnek szert vetélytársaikkal szemben az egyre nagyobb értéket képviselő munkaerőért folyó harcban.

Második előadóként Ráskó Eszter, az Appello Kft. HR vezetője, egyben népszerű hazai stand-up szereplő beszélt a munkahelyi élménnyel kapcsolatos tapasztalatairól. A humort sem nélkülöző előadása alkalmával kifejtette, hogy a HR vezetők és menedzserek számára nagyon fontos ma már, hogy a vállalat rendelkezzen olyan extra lehetőségekkel, melyek a hagyományos módszereken túlmutatva segíthetnek megtartani a már ott dolgozókat és odavonzzák a jövő munkavállalóit. Elmondása szerint bizonyos szektorokban ma már csak a fizetéssel nem lehet a legjobb szakembereket egy-egy cégnél tartani, legalább olyan fontos lett, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat munkahelyükön. Tapasztalatai szerint az álláskeresők nagy része is a már ott dolgozók pozitív véleményei alapján döntenek, így napjainkban egy jól működő, sikeres cég számára igen is fontos, hogy milyen munkahelyi élményekkel tud kedveskedni alkalmazottainak.

A program végén Spielmann Katalin, a Working Moms Hungary Kft. képviselője számolt be egy nemrégiben véget ért, országos méretű felmérés eredményeiről, mely az atipikus foglalkoztatási formákkal foglalkozott.

 

A HR Klub továbbra is várja az érdeklődőket. A klub működésével kapcsolatban részletes információkat Sarkadi Zsolt tud adni a 06 30 866-1771-es telefonszámon vagy a sarkadi.zsolt@szabkam.hu e-mail címen.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség