Üdvözöljük a

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum

Szerző: Sarkadi Zsolt | 2017. szeptember 26.

Megvalósítási szakaszba lépett a TOP-6.8.2 felhívás keretében indult Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum projekt. A projekt célja munkáltatói igényeken alapuló képzések megvalósítása, valamint a célcsoportba tartozó személyek támogatott foglalkoztatása.

A projekt megvalósítási szakaszba lépésével elkezdődött a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum keretében a munkáltatói igények felvétele, a képzések indítására, illetve a foglalkoztatásra irányuló megkeresések folyamatosan érkeznek a Paktumirodába.

A projekt célcsoportjába az inaktívak, a közfoglalkoztatottak, illetve a hátrányos helyzetű álláskereső személyek tartoznak. A projekt szempontjából hátrányos helyzetűnek minősülnek az:

- alacsony iskolai végzettségűek,

- 25 év alatti fiatalok, vagy a 30 év alatti pályakezdő álláskeresők,

- 50 év felettiek,

- GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek,

- foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők,

- tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek,

- megváltozott munkaképességű személyek,

- roma nemzetiséghez tartozó személyek.

 

A projekt keretében a foglalkoztatáshoz kapcsolódóan az alábbi támogatások igénybevételére nyílik lehetőség:

- Foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatás: legfeljebb 8 hónapra legfeljebb 70% - a támogatott időszak felével megegyező továbbfoglalkoztatási kötelezettség mellett vehető igénybe.

-  Munkatapasztalat-szerzést elősegítő bérköltség támogatás: legfeljebb 90 napra legfeljebb 100%.

- Bérköltség támogatás: legfeljebb 8 hónapra legfeljebb 100% - a támogatott időszak felével megegyező továbbfoglalkoztatási kötelezettség mellett vehető igénybe.

-  Foglalkoztatáshoz kapcsolódó helyközi utazás költségeinek támogatása.

- Foglalkoztatáshoz kapcsolódó lakhatási támogatás.

 

A munkaerőigények bejelentésére a Paktumiroda munkaerőigény bejelentő lapon nyílik lehetőség. Az igénybejelentéshez szükséges továbbá a megfelelő munkaadói szándéknyilatkozat kitöltése, annak függvényében, hogy a bejelentett igény kizárólag foglalkoztatásra irányuló szándék vagy a foglalkoztatási szándékot képzés fogja megelőzni. Ezen nyomtatványok elérhetőek a kapcsolódó állományok között.

 

A munkaerőigény bejelentő lapot és a szándéknyilatkozatokat kitöltés és cégszerű aláírás után eljuttathatják elektronikus úton a puskas.ildiko@nyiregyhaza.hu vagy zsel.emese@nyiregyhaza.hu e-mail címekre, igényeikkel felkereshetik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatalának Munkaerőpiaci és Pénzügyi Osztályát (4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.), továbbá az igények bejelentésére lehetőség nyílik a Paktumirodában (4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1., A épület, I. emelet 117. iroda) is.

 

További információ kérhető:     Puskás Ildikó, Paktumiroda vezető

                                                       +36/20-3922-962

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség