Üdvözöljük a

Online kasszák használatával kapcsolatos észrevételek a taxis felhasználók körében | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Online kasszák használatával kapcsolatos észrevételek a taxis felhasználók körében

2017. június 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közlekedési és Logisztikai Kollégiumának Taxis Tagozata a közelmúltban egyeztető megbeszélést tartott, amelynek célja volt a hordozható online pénztárgép használatával kapcsolatos műszaki és technikai - ún. üzemeltetési – tapasztalatok felmérése. Ebben a felhasználói körben közel hatezer pénztárgép üzemel ma Magyarországon, és a felhasználók jelentős hányada több problémát tapasztalt az elmúlt időszakban.

Az érintettek közül legtöbben az alábbi problémákról számoltak be (a felsorolás nem fontossági sorrendet takar):

  • a készülék nem rögzíthető a gépjárműbe, ebből fakadóan balesetveszélyes;
  • az akkumulátora állandó töltést igényel, mivel egy töltés után is csak nagyon rövid ideig tudják üzemeltetni;
  • a készülék nem jelzi ki az akkumulátor töltöttségi szintjét, így nincs visszajelzés, hogy mikor kellene töltőre helyezni a teljes lemerülés előtt;
  • van olyan típus, amelyiknél ha bizonyos szint alá esik a töltöttségi szint, akkor kikapcsol, és csak szervízben tudják újraindítani (néha még ott sem);
  • a készülék gyakran lefagy;
  • 2-3 hétig tartanak a javítások, a szervízek nem tudnak cserekészüléket biztosítani;
  • a készüléken a gombok nem világítanak, ez az éjszakai használatot nehezíti;
  • a készülék kezelési útmutatójában az áll, hogy -5 ⁰C és +40 ⁰C közötti hőmérséklet-tartományban használható, 40 ⁰C foknál magasabb hőmérsékleten sem tárolni, sem üzemeltetni nem szabad; Ez a hőmérséklet tartomány a nyári időszakban biztosan nem tartható. Félő, hogy további műszaki problémákat fog okozni a túlmelegedés, ezért a készülék nyári üzemeltetése és tárolása során erre különösképpen oda kell figyelni.
  • van olyan készül típus, amelyiknél a tényleges napi forgalom összesített adata nem egyezik a napi záráson található „összesen” adattal.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fel fogja hívni az illetékes hatóságok figyelmét a fenti műszaki, technikai és üzemeltetési problémákra, és kérni fogja azok mielőbbi megoldását. A napi zárással kapcsolatos probléma esetében kezdeményezni fogja egy hivatalos közlemény megjelentetését annak érdekében, hogy az érintettek időben értesülhessenek az ezzel kapcsolatos teendőkről.

 

Amennyiben a fenti témával kapcsolatban Önnek is észrevételei, tapasztalatai vannak, kérjük, hogy azokat küldje meg a koos.ibolya@mkik.hu e-mail címre, legkésőbb 2017. június 20-ig.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség