Üdvözöljük a

Összefog a kamara és a Nyíregyházi Egyetem | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Összefog a kamara és a Nyíregyházi Egyetem

Szerző: Sütő Péter | 2018. április 20.

A cél a piacorientált képzések beindítása és a szakemberhiány mérséklése. 

A Nyíregyházi Egyetem igyekszik szélesíteni megyei kapcsolatrendszerét, ennek keretében több együttműködési megállapodást is kötött az elmúlt időszakban: többek közt Mátészalka önkormányzatával is „frigyre léptek”. Szerdán délelőtt újabb partnerre talált a megyeszékhelyen működő felsőoktatási intézmény, mégpedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „személyében”.

Megvalósítani a terveket

– Egy együttműködési megállapodás mindig annyit ér, amennyit az abban megfogalmazott célokból sikerül megvalósítani – fogalmazott a megállapodás aláírása előtt Halkóné dr. Rudolf Éva, az egyetem igazgatási és humánpolitikai központjának a vezetője, majd Vassné dr. Figula Erika hozzátette: nagyon gyorsan sikerült az együttműködés részleteiről megállapodniuk a megyei kereskedelmi és iparkamarával.

 

– Az együttműködés kiemelt célja, hogy a műszaki, az informatikai, az agrár, a természettudományi vagy a gazdaságtudományi képzési területeken indított gyakorlatigényes alapképzési szakokhoz, illetve ezen képzési területekhez tartozó mesterképzési szakokhoz kapcsolódó képzéseket támogassa – fogalmazott Vassné dr. Figula Erika, az egyetem rektora, aki szerint a két szervezet nem titkolt célja az is, hogy az Európai Unió elvárásainak megfelelően a vállalkozói szféra működési feltételeit javítsa, a gazdálkodó szektor és a felsőoktatási intézmény kutatóhelyeinek kapcsolatát, együttműködési portfólióját szélesítse. Pekó László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke kiemelte: mindenki elemi érdeke az, hogy Nyíregyházán egy erős egyetem működjön, ezzel párhuzamosan pedig olyan szakembereket képezzen, akik a diploma megszerzése után azonnal munkába tudnak állni.

 

– Persze önmagában egy erős felsőoktatási intézmény nem kulcs a sikerhez, kellenek még a stabil, erős vállalkozások is, ahol az egyetemről kikerülő fiatalok el tudnak helyezkedni. Ez lehet a jövő záloga, ezért is írtuk alá ezt a megállapodást – fogalmazott Pekó László elnök, aki röviden méltatta a duális képzés rendszerét is. – A gyerek ne csak a tanteremben üljön, hanem menjen „terepre” és ismerkedjen meg azokkal a gyakorlati dolgokkal is, melyekre a későbbiekben szüksége lesz – zárta Pekó László.  TG

 

Forrás: Kelet-Magyarország

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség