Üdvözöljük a

Szakmákkal ismerkednek a kamarai pályaorientációs táborokban | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23
242526272829
30      

Szakmákkal ismerkednek a kamarai pályaorientációs táborokban

Szerző: Maczkó Mónika | 2019. július 2.

A szabolcs – szatmár- bereg megyei kamarai pályaorientációs tábor 2019. július 1 – 26 között zajlik a Kisvakond Táborban táborozó nyíregyházi és környékén élő gyerekek bevonásával.

Első hét a kereskedelem jegyében zajlik. Minden hét elején csoportfoglalkozás keretében megismerkedünk a szakmákkal, szerdánkénti céglátogatásokat szervezünk. Először a Nyírpapír Kft-be látogatunk, ahol a gyakorlatban is kipróbáljuk a diákokkal az árubeszerzést egy nagykereskedésben, megismerkedünk az áru útjával a gyártótól a vevőig, és csapatokba szerveződve versenyfeladatokat teljesítünk. A Nyírpapír Kft. ezen a délelőtt kicsit játszótérré változik.  A hét második felében kijátszuk magunkból a gyakorlati tapasztalatokat, csapatmunkába feldolgozzuk a látottakat és reményeink szerint mindenki többel távozik a tábor végén, mint ahogyan érkezett.

 

A második héten a cukrászaté lesz a főszerep. A Leányvári Mokka cukrászdába válunk „kis” cukrászokká, és részt veszünk nemcsak a süti fogyasztásában, hanem a kezdetektől az elkészítésében is. Közben megismerkedünk a kézműves fagylalt készítésével is. Természetesen a tábori körülmények között a ráhangolódás és a feldolgozás is főként e szakma köré csoportosul.

 

Harmadik héten az autószerelés, az autókereskedelem, a szerviz, és restaurálás veszi át a főszerepet. Megismerjük, hogyan gyógyítanak az „autódoktorok”, hogyan diagnosztizálnak, és milyen szakmai team dolgozik az autók értékesítése területén. A Magisz Kft – hez látogatunk el, ahol egy elektromos BMW – ben mindenki kipróbálhatja a sebességet is.

 

Az utolsó hét a famunkák, és az asztalos szakma köré szerveződik. A Fafurdancs 2000 Kft. lesz a közreműködő partnerünk, ahol nemcsak a konyhabútorgyártással ismerkedhetünk meg, hanem a lovasparkjában is szórakoztató élményeket szerezhetünk. 

 

Maczkó Mónika

pályaorientációs tanácsadó

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség