Üdvözöljük a

Szakmáztak a szakács gyakorlati oktatók | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
141516181920
21222324252627
28293031   

Szakmáztak a szakács gyakorlati oktatók

Szerző: Sütő Péter | 2018. április 11.

A  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkarán belül működő Szakács Mester Szakmai Tagozat - együttműködve a vendéglátóipari iskolák, és vendéglátó gazdálkodó szervezetekkel - szakmai továbbképzést tartott a NYSZC Sipkay Barna Középiskolában.

A rendezvény meghívott előadója Zsolnay Gábor, a VSZOE elnöke volt, aki életszerű példákon keresztül mutatta be a gyakorlati képzésben résztvevőknek a legfontosabb szakmát érintő változásokat.

A téma iránt érdeklődők tájékoztatást kaphattak arról, hogy milyen körülmények között, és milyen fontosabb tartalmi elemekkel jöttek létre a 2016 szeptemberében bevezetett új szakmai, és vizsgakövetelmények, valamint az azokra épülő kerettantervek a konyhai kisegítő, és a szakács szakképzésben. Szó esett a konyhai kisegítő, és a szakács szóbeli vizsgatételek kialakításának elvi, és gyakorlati kérdéseiről (utalással az idegen nyelvi tételekre is), a szakács szakmunkásvizsga írásbeli részének részletes ismertetéséről, a gyakorlati munka tervezéséről és szervezéséről, különös tekintettel a vizsgakövetelményekben szereplő munkaterv készítéséről és annak alkalmazásáráról, valamint a tanulók munkahelyi foglalkoztatásának néhány módszertani kérdéséről is. Az előadás végén a gyakorlati oktatásban résztvevők a szakmát érintő kérdésekben konzultálhattak egymással. 

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség