Üdvözöljük a

Tanítsunk Magyarországért program | Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23
242526272829
30      

Tanítsunk Magyarországért program

Szerző: Sarkadi Zsolt | 2019. július 2.

Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára mutatta be a Tanítsunk Magyarországért programot a kamarában megjelent vállalkozások képviselőinek.

A Tanítsunk Magyarországért program célja a társadalmi felzárkóztatás és érzékenyítés, amely a kistelepüléseken élő 7-8. osztályos kisdiákok mentorálásán alapszik. A program négy pilléren nyugszik, az egyetemi, a középiskolai, a HÖOK és a vállalati mentorprogramon, melyek egymást kiegészítve garantálják a program sikerességét.

A négy megyében megvalósuló program sikerének érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Központ (KK) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) fogott össze. A program sikeres megvalósításában a kereskedelmi és iparkamarák is részt vesznek, segítséget nyújtva a vállalati mentorprogramba bevonható cégek feltérképezésében.

A program várja azokat a vállalkozásokat, melyek szívesen csatlakoznának a vállalati mentorprogramhoz és lehetővé tennék a kisdiákok számára, hogy megismerjenek egy új világot, új perspektívákat nyújtva nekik. Ezzel is segítve a kisdiákok sikeres iskolaváltását és a későbbi munkaerőpiacon történő elhelyezkedésüket.

További információk a www.tmo.gov.hu oldalon érhetőek el.

Üzlet@hálón

Facebook elérhetőség