Üdvözöljük a

Sz. Sz. B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Gyakorlati képzés az építőiparban szakmai workshop

2018. december 14.

2018. december 13-án Gyakorlati képzés az építőiparban címmel szervezett szakképzési workshopot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nyíregyházán.

Újra szakképzési konferencia a kamara szervezésében

2018. november 5.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismét szakképzési konferenciát szervez Nyíregyházán. A konferenciára jelentkezését megteheti a program végén található linken.

Tájékoztató a kamarai gyakorlati oktatói képzésről és vizsgáról

2018. augusztus 6.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

Szaktanárok üzemlátogatását támogatta a kamara

2018. május 17.

A kamara koordinációja mellett vehettek részt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum két tagintézményének, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiumának, valamint a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának szaktanárai azon az üzemlátogatáson, mely a Marso Kft. nyíregyházi központjában valósult meg május elején.

Szakmaszerkezeti javaslatokat fogadott el a megyei fejlesztési és képzési bizottság

2018. március 28.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság március 20-i ülésén szavazta meg a 2019/2020-as tanévre vonatkozó szakmszerkezeti javaslatokat.

Erasmus+ iskolai, óvodai partnerségek és stratégiai partnerségek pályázatíró szemináriumok

2018. január 11.

Az év elején országszerte több helyszínen és időpontban várjuk az Erasmus+ iskolai, óvodai partnerségek -, vagy az Erasmus+ stratégiai partnerségek pályázatíró szemináriumaira. Az Európai Unió az idei évben jelentősen növekedett pályázati forrásai mellett egyszerűbb pályázati feltételeket is biztosítanak pályázóik számára. A pályázatíró szemináriumok célja elősegíteni Önt és intézményét a sikeres pályázatban!

Cukrász és Pék Mester Szakmai Tagozat 2017. november 7-ei szakmai programja

2017. november 29.

2017. augusztus 8-án megalakult a Cukrász és Pék Mester Szakmai tagozat, melynek keretén belül 2017. november 7-én a tagozat tagjai látogatást tettek a Martin Braun Kft.-nél.

Játék – szakma – alkotás a Bethlenben

2017. november 16.

Az Európai Szakképzési Hét keretein belül a nyírbátori Mátészalkai SZC Bethlen Gábor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában „Játék – szakma – alkotás a Bethlenben” pályaorientációs rendezvényen interaktív, érdekes programokkal, szakmabemutatókkal várják a környékbeli nyolcadikos tanulókat a szakgimnázium és szakközépiskola tanárai, gyakorlati oktatói.

Sikeres kamarai szakképzési konferenciának adott otthont a Pangea Hotel

2018. november 13.

2018. november 12-én Sóstón, a nemrég megnyílt Pangea Hotel adott otthont a kamara szakképzési konferenciájának, mely az oktatási szintek és a generációk szakképzéssel való kapcsolatára fókuszált.

Szakképzési Díj 2019

2018. október 2.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara az idén is – immár hatodik alkalommal – meghirdeti a Szakképzési Díj pályázatot. A pályázatra a magyarországi szakképzésben aktívan közreműködő szervezetek – vállalatok, iskolák, kamarák, civil szervezetek – jelentkezését várja a pályázat kiírója.

Tájékoztató kiadvány a tanulószerződésről, a együttműködési megállapodásról és a hallgatói munkaszerződésről

2018. július 17.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is elkészült a „Gyakorlati képzés tanulószerződéssel, együttműködési megállapodással és hallgatói munkaszerződéssel a munka világában” című kiadvány.

A kamara továbbra is segíti a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat

2018. május 9.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmaválasztás előtt álló általános iskolai tanulók tájékoztatására. Ennek apropóján 2018 első negyedévében is számos település általános iskolájában tartottak tájékoztatókat a kamara pályaorientációs tanácsadói.

„I. SZABOLCSI CUKRÁSZ KUPA 2018”

2018. március 5.

 

 

 

Cukrász tanuló verseny

 

Időpont: 2018. április 25.

Helyszín: Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

4400 Nyíregyháza, Krúdy Gyula utca 32.

 

Megjelent a 2018/2019-es tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti kormányrendelet

2017. november 30.

Megjelent a 353/2017. (IX. 29.) kormányrendelet  a 2018/2019. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2018/2019. tanévben a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről. 

Válaszd a tanulószerződést – válaszd a duális képzést

2017. november 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara animációs kisfilmje.